Monesti työni käsittää korjausompelua, joka ei oikeastaan kuuluisi minulle laisinkaan. Se kuuluisi sen tuotteen valmistajalle.

Minulle toki siitä maksetaan, mutta silti usein kehotan asiakasta reklamoimaan tuotteesta. Se on sitten asiakkaan valinta, haluaako hän maksaa korjauksen, vai lähteä reklamaatio rumbaan. Moni yritys ymmärtää tuotevastuunsa ja asiakaspalvelun tärkeyden ja korjaa tai korvaa virheellisen tuotteen, mutta on myös yrityksiä joiden kanssa kuluttajan pitää tietää oikeutensa ja varautua myös ”taisteluun”.

Useimmissa vaatteissa puolivuotta katsotaan kuluttajasuojan mukaan ajaksi, jonka tuote tulee kestää moitteettomasti, se ei saa kulua rikki, tai muuten tulla nyppääntyneeksi, venyneeksi tai muuten huonon näköiseksi.

Joskus tuotteessa on jo ihan suunnitteluvirhe. Korjasin tänään muutaman sohvatyynyn. Niissä kangasta ei ole mitenkään huoliteltu, ja se suorastaan purkeni käsiin. Näissä sohvatyynyissä on myös vetoketjut, jotta päälliset voisi pestä. Näitä päällisiä ei todellakaan voi pestä, sillä ne eivät kestäisi tämän virheellisen toteuttamisen takia pesua.

Viime viikolla laitoin farkkuhin uuden painonapin, nappi oli lähtenyt ensimmäisessä käytössä irti.

Älkää hyvät ihmiset hyväksykö tämmöistä laatua. Jokaiselle sattuu välillä maanantaikappaleita  ja myös omassa viikossani voi olla joskus maanantai, silloin toivon, että tuot sen myös minulle tietoon. Haluan palvella niin, että olet tyytyväinen ja pyrin aina korjaamaan työvirheeni. Mutta jos et sitä minulle kerro, en voi sitä korjata. Näin uskon, että monet kaupat toivovat asiakkaittensa käyttäytyvän, myös he haluavat myydä hyviä tuotteita ja palveluita ja voimme ottaa reklamaation positiivisen kautta ja parantaa palveluidemme ja tuotteidemme laatua.

Älä  tyydy huonoon, ansaitset parasta!