Trendivärit ennustetaan jo muutamaa vuotta aiemmin, ennen kuin ne  näkyvät viiveellä kuluttajien arjessa. Markkinointa hallitsevat järjestöt ja yritykset, jotka haistelevat tulevia trendejä kaupallisessa mielessä ja koostavat niistä kartat. Näitä tulevaisuuden trendikarttoja hyödyntäen suunnittelijat ja kauppojen sisäänostajat tekevät päätöksiään. Näistä trendisuunnittelijoista mainittakoon vaikka Pantone ja Intercolor. Tulevaisuuden trendejä havainnoidaan maailman tilanteesta, politiikasta, pop-tähdistä, katukuvasta, muutoksen tuulista…

Itse haluan yleensä olla hitusen aikaani edellä ja niinpä nuuhkin jo tämän kesän tulevia värejä, mutta myös tulevaa vuodelle 2020. Ostan uusia vaatteita vähän ja hyvin harkiten. Kuitenkin tykkään tyylini lisäksi myös trendeistä ja niinpä ostaessani jotain kesälle, tiedän mitä väriä nyt metsästän. Tämän kesän ehdoton trendiväri on living coral ja ilokseni huomasin, että tämä jatkaa voittokulkuaan vielä myös kesällä 2020.