Rintaliivit, ehkä yksi tärkeimmistä vaatteistasi jos haluat näyttää hyvältä. Rintaliivejä ei yleensä muut juuri näe, mutta ne muovaavat povea ja ompelijana voinen sanoa, että niihin kannattaa panostaa. Hyvillä liiveillä rinnat saavat tarpeeksi tukea ja ovat ”oikeassa” paikassa, eikä maanvetovoima saa otetta. Jos rinnat näyttävät lepäävän vyötäröllä niin nyt kipin kapin liivikauppaan. Pieni povinen saa halutessaan liiveillä lisää muotoa.

Liivejä ostaessa pitää miettiä käyttötarkoitusta, arki-, juhla- ja urheilu tarkoituksiin tulee olla eri liivit. Liivikaupoissa on usein asiantuntevat myyjät ja ehdottomasti kannattaa pyytää heidän apua liivejä ostaessa.

Riippuu paljon vartalotyypistä minkä malliset liivit ovat parhaat, halutaanko nostaa povea, käyttää minimaizeria…, mutta liivittömyyttä en voi suositella. Vähintäänkin liivi suojaa ettei nännit paista vaatteen läpi. Tämän nänniasian takia myös miehille suositellaan aluspaidan käyttöä valkoisen puseron kanssa.

Muoti vaikuttaa myös vahvasti ihanne poveen. Tällä hetkellä muotilavoilla ei juuri enää povipommeja näe ja ollaan menty jopa androgyyniseen suuntaan.

Ostohetkellä liivien tulee olla niin kireät, että ne suljetaan ulommaisella hakasella. Käytössä ne kuitenkin löystyvät. Kupin pitää olla sopiva, rinnan pitää mahtua kuppiin napakasti, muttei saa kiristää, eikä mitään ylimääräisiä makkaroita saa myöskään selkäpuolelle syntyä.

Materiaaleihin kannattaa kiinnittää huomiota. Pitsit eivät saa kutittaa, eikä luut painaa epämiellyttävästi. Kuppiosan sisäpuolen tulee olla miellyttävän tuntuinen, eikä saisi olla kovin hiostavakaan. Liivit eivät saa paistaa tekstuuriltaan, taikka väriltään vaatteen läpi.

Värejä ja kuoseja löytyy jos jonkin moisia. Itse käytän tummia vaatteita ja näinollen kaikki alusvaatteeni ovat mustia. Silloin ei ole niin väliksi jos housut ja liivit menevät sekaisin.

Liivejä pestäessä ei tule käyttää huuhteluainetta ja suositellaan pesupussin käyttöä.