Pukeutumistyyli kertoo paljon ihmisestä; luonteesta, hänen asenteestaan itseensä, elämään, muotiin, ympäröivään maailmaan…

Usein muoti sekoittaa ihmisten ”päät” ja moni kulkee keskiverto vaatteissa, huomaamattomissa massapukineissa. Osittain toki siksi, että jos jotain on muodissa, sitä myös on suurin osa tarjonnasta ja toisaalta on helppo ostaa sitä mikä näyttää kaverin päällä hyvältä. Oman tyylin löytämisessä tarvitaan toki tajua vaatteiden sopivuudesta käyttäjälle, mutta myös varmuutta tehdä itsenäisiä päätöksiä. Jos pukeutumisessa ja omassa tyylissä on selkeä punainenlanka, on päätösten tekeminen helppoa.

Niinpä tykkään kerätä asiakkaani kanssa hänen tyylistään pinterestin avulla taulun, jossa ei ole vaatekuvia, vaan hän valitsee noin 200-300 kuvan joukosta enempää miettimättä 20 mieluisinta ja niistä kasataan taulu, joka antaa minulle todella paljon tietoa ihmisestä.

Tässä ohessa asiakkaani taulu. Mielestäni kuvat kuvaavat hänen tyyliän ja persoonaansa hyvin: harmooninen, järjestelmällinen, rauhallinen, luonnonläheinen, selkeä, minimaalinen, skandinaavinen, rauhallinen, lempeä…

Tämän taulun ja muutaman muun kotitehtävän jälkeen oli helppo lähteä etsimään asiakkaan tarvitsemia vaatteita. Tiesin heti mitä hakea. Tyylitestauksen ansiosta on helppo jo rajata tietyt asiat heti pois, en todellakaan tarjonnut hänenlle mitään väri-iloittelua, paljetteja, pitsejä ja muita ylimääräisiä hörhelöitä.