Villan tuotantoon liittyy paljon ongelmia. Niinpä jo hankituista villa vaatteista tulisi pitää hyvää huolta ja antaa vaatteille pitkä käyttöikä. Ompelimoon tuodaan talvisin usein neuleita ja kysytään, voiko tämän pelastaa? Kuluneet kyynärpäät paikataan ja isompiin reikiin kyynärpään alueella laitetaan usein paikkauksen päälle mokkapaikat. Pieniä reikiä pystyy neuleissa paikkaamaan hyvin huomaamattomasti. Vaatteen kuluessa rikki, siisti lopputulos tulee aina jos reiät/kulumat eivät ole päässeet vielä kovin isoiksi,  kannattaa tulla korjauttamaan jo hyvissä ajoin.

Tässä neuleessa kyynärpäät ovat kuluneet puhki ja hihansuut rispautuneet. Kyynärpäät paikattiin, ettei silmukat lähde purkautumaan lisää, paikkauksen päälle ommeltiin mokkapaikat. Hihansuiden rikkoutunut osa käännettiin nurjalle ja peitetikkikoneommel päälle, joten nurjalta koneen huolitteluommel estää purkautumisen ja päältäpäin siistä hihansuu.

 

Kulunut villaneule. Korjausompelu Espoo Tapiola

Mokkapaikat kyynerpäihin. Ompelimo Espoo Tapiola

Anniina Nurmen materiaalioppaasta:

Lampaanvilla ja merinovilla