On ollut ihana huomata miten asiakkaani on yhä enemmän kiinnostunut vaatteiden huollosta ja pitkäikäisyydestä. Tällä hetkellä korjaus- ja huolto-ompelu vievät suurimman osan työajastani. Mittatilausvaatteita en ole vähään aikaan ottanut työnalle, sillä korjausompelua on niin paljon.

Jotta vaatteet ja asusteet säilyisivät hyvän näköisinä, tulee niitä huoltaa säännöllisesti. Vaatteet tulee pestä ja tuulettaa, mutta isomman huollon kohdalla monet kääntyvät puoleeni. Mitä tehdä, jos neuleeseen tulee reikä tai farkkujen takamus alkaa uhkaavasti ohentua? Yleisesti sanoisin, että mitä aikaisemmin vaatteen tuo korjattavaksi, niin sen paremmin korjaus onnistuu. Farkkujen kuluneet kohdat on hyvä vahvistaa kun kangas ei ole vielä täysin puhki. Neuleiden silmäpakojen tai repeytyneen kainalosauman saa hyvin korjattua, jos reikä ei ole päässyt vielä kovin isoksi. Pitää kyllä itse myöntää, että aika taikoja olen välillä tehnyt, ammattilainen pystyy ihmeen hyvin korjaamaan repeytymiä ja kulumia.

Ohessa linkki Huomenta Suomi:

Vinkit vaatteiden huoltamiseen

Toki ostettaessa tulisi lähtökohtaisesti ostaa laadukas vaate, joka kestää käyttöä hyvin. Seuraavaan postaukseen kerään laadun tunnistamiseen muutamia vinkkejä.