Edellisessä postauksessani kerroin naisten ylioppilasjuhliin pukeutumisesta, mutta mitenkäs siis miesten laita?

Päiväjuhliin pukeutumiskoodina voivat olla arkipuku, tumma puku taikka saketti. Mikäli pukeutumiskoodia ei ole mainittu, tulkoon meidän kuunnella sydäntämme, mutta pitää järki mukana.

Usein suomalaiset pelaavat varman päälle ja laittavat sen tumman puvun. Se on oiva valinta, mutta niin persoonaton ja tylsä. Tietenkin taloudellisesti ajateltuna se tumma puku menee lähes kaikkiin tilanteisiin, mutta vaihtelu virkistäisi. Miehet, haastankin teidät nyt tuomaan omaa persoonaa esiin, jos erikseen ei ole pyydetty sitä tummaa pukua.

Juhlapäivä on erityinen ja kunnioittakaamme sitä pukeutumalla juhlallisesti. Vaalea pellava- tai puuvillapuku voisi olla hellepäivänä hyvä vaihtoehto tummalle villapuvulle. Kuviollisella kauluspaidalla, kravatilla taikka taskuliinalla on helppo tuoda omaa persoonallista tyyliä mukaan asuun.

Puvun tulee olla hyvin istuva, ja nyt on muodissa hyvinkin slimmit puvut, kapeat ja ehkä vähän lyhyetkin lahkeet. Tarkasta myös hihan oikea mitta, liian pitkät hihat saa takin auttamatta näyttämään lainavaatteelle.

Kenkien tulee olla pukuun sopivat ja hyvässä kunnossa. Nahkakengät kannattaa plankata ja kiillottaa jo hyvissä ajoin. Kenkien säilytyksessä tulee olla huolellinen ettei niihin tule painaumia, niinpä niiden sisälle tulee laittaa lestit säilytyksen ajaksi.

Jos joku teistä innostuu tilaamaan puvun mittatilaustyönä suosittelen ehdottomasti PukuStudiota, vaatturimestari Sonja Raassinaa.

Itse teen pukuihin korjauksia. Opiskeluaikoinani yhden miesten mittatilauspuvun tein Sonja Raassinan ohjauksessa teatteripuvustuksen koulutusjaksossa, mutta koulutukseltani en siis ole vaatturi.

Pukeutumisneuvojan ominaisuudessa myös autan hankkimaan sinulle sopivan valmispuvun. Silloin mallipalaverin ja mittojen oton jälkeen etsin kaupoista sinulle sopivat vaihtoehdot ja sovituksissa katson istuvuuden ja mahdolliset korjaustarpeet.