Nyt te joilla on liikaa rahaa ja haluatte hemmotella itseänne tai rakastanne annan hyvän lahjavinkin, vikunjan villasta tehty vaate taikka huivi. Hintaa huiville vain rapiat 2000€ ja takit maksavatkin pienen auton verran. Tuskin meistä monikaan on päässyt edes hiplaamaan tätä kuninkaiden villaa.

Vikunja on laaman ja alpakan ”serkku”, kamelieläin elellen Etelä-Amerikassa. Inkat ovat vikunjoita perinteisesti kasvattanut sen ainutlaatuisen pehmeän villan takia. Vikunja kantaa on onnistuttu elvyttämään, vuonna 1974 niitä oli vain 6000 yksilöä, hienon villansa tähden se metsästettiin lähes sukupuuttoon. Nyt kanta on jo yli 100 000, vikunja on rauhoitettu ja yhä salametsästys on ongelmana.

Vikunja lisääntyminen on hidasta, se on tiineenä noin vuoden ja synnyttää kerrallaan vain yhden poikasen.

Vikunjan villan kuiduissa on erityinen rakenne, niissä on pieniä suomuja, joihin lämpö varastoituu. Ne jotka ovat päässeet vikunjaa koskettelemaan, kertovat ettei alpakan villa ole pehmeyttä nähnytkään vikunjan rinnalla. Nyt pitää myöntää, että rahani eivät ole riittäneet vikunjanvilla vaatteisiin.

Tässä linkki italialaiseen nettikauppaan, joista voit tilata ihanat vikunja takit ja huivit:
Loropiana

Vikunjan villa on ehkä maailman kallein vaatetusmateriaali. Vikunjasta tulee erittäin vähän villaa, ja sitä pystytään keräämään vain kolmen vuoden välein.