Ihanaa, syksy on loisteliaine väreineen taas täällä.

Olen itse värityypiltäni tumma syksy. Värityyppilleni tärkein ominaisuus on värin tummuudessa ja lämmössä.  Tämän oivaltaminen on helpottanut paljon vaatehankinnoissani. Vaaleat pastellivaatteet eivät saa päätäni edes kääntymään kaupassa. En vaivaudu hypistelemään niitä, sillä niillä ei ole asiaa vaatekaappiini.

Valliteseva värimaailma tulisi minulla yleisilmeeltään olla lämpöinen ja suhteellisen tumma ja vaaleampia sävyjä korosteväreinä. Väreilleni tyypillistä on mausteisen poltetut sävyt. Tulee mieleen Marrakechin torin maustetiskit.

Tummana syksynä jopa mustaa ”saan” käyttää paremman puutteessa.  Se ei ole minullekaan paras väri ja sen korvaan mielummin tummanruskealla, burgundilla, tummalla luumulla tai munakoisolla.

Juuri nyt kaupoissa on minulle sopivia värejä. Hassua, mutta näistä syysmallistoista minun kannattaa etsiä myös topit ja helleasut seuraavalle kesälle. Usein mallistoissa on vaatteita, joita voi käyttää ympäri vuoden. Syysmallistot sisältävät siis muutakin kuin villapaitoja ja takkeja : )

Paras ostossesonki tämä ei ole suomalaisille, suomalaisten yleisin värityyppi on kesä. Tiedätkö oman värityyppisi?

Teen ompelimossani myös  värianalyysejä.