Monesti takin vuori repeytyy ja kuluu, vaikka takki itsessään on vielä hyvä. Tänään tein takin vuorin vaihdon ja takilla on vielä monta talvea elämää edessä.

Korjausompelu on mielestäni antoisaa, työt ovat vaihtelevia ja usein sopivan haasteellisia. Tunnen tekeväni tärkeää työtä, luonto kiittää kun pystymme korjaamaan vanhaa. Usein vaate saattaa olla vähän liian iso taikka pieni, helma vähän väärän pituinen, hihat taikka lahkeet liian pitkät tai lyhytet… Ammattitaitoisella korjauompelulla vaatteet pääsevät taas käyttöön, eikä tarvitse tuottaa uutta vaatetta turhaan. Joskus sitä myös kiintyy vaatteeseen ja haluaa sitä vielä käyttää, vaikka se alkaa tulla elinkaarensa loppuun. Silloin pienellä ehostuksella voi saada sille vielä vähän lisäaikaa.

Itsellänikin on ihana babyalpakka takki, ihan mun lemppari. Harmikseni se on jo niin kulunut, että pian joudun siitä luopumaan. Siinä on itse kangas niin kulunut, että sitä ei oikein pysty enää korjaamaan, mutta taidan raksia sen sitten lopulta kaavoiksi ja tehdä itselleni uuden samanlaisen.

Yleensä jaan työaikani niin, että teen korjausompelua kun liike on ”virallisesti” auki, eli ti-to 10-18. Mittatilausvaatteet, vaatteiden suunnittelun, kaavoituksen  ja pukeutumisneuvonnan teen maanantaisin ja perjantaisin, jolloin otan asiakkaita vastaan vain ajanvarauksella.