Helsingin sanomissa taas mielenkiintoinen artikkeli.

Lyhkäisyydessään siinä tullaan tulokseen, suomalaiset eivät panosta muihin Euroopan maihin nähden vaatetukseen, mutta keskiverto suomalainen kuitenkin kuluttaa vaatteisiin lähes yhtä paljon kuin keskimäärin EU asukas.

Epäilen, että monilla suomalaisilla määrä menee laadun ohi. Ja toisaalta meidän ilmasto luo omat ongelmansa, pitäisi olla joka vuodenajalle eri vaatteita.

Tutkimuksen mukaan suomalainen käyttää vaatteisiin vuodessa 662€. Määrä näyttää minusta pienelle ja en tiedä tämän tarkempaa miten luvut on saatu. Jos ne on saatu kyselytutkimuksen perusteella, niin ne varmaankin on alle todellisen tason. Itse tein jokunen vuosi kirjanpitoa vaatteisiini kulutettavasta rahasta. Kun kirjasin kaikki, pienetkin ostokset ylös, huomasin että ups… vaatteisiin menee aika paljon rahaa. Sitä niin helposti unohtaa sukat, rintaliivit, halvat alennus vaatteet….

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005124508.html

Käytän Stylebook appia, johon kuvataan omat vaatteet ja ohjelma tekee taulukoita mitä olen käyttänyt eniten, hinta/käyttö yms. Se on avannut silmäni, alusvaatteet, kengät, laukku, ulkotakki, yöpuku, aamutakki…ne on niin kovalla käytöllä, että olen valmis maksamaan aika paljon niistä. Niiden hinta/käyttökerta jää todella vähäiseksi. Jos taas ostan juhlavaatteen jota käytän elämässäni ehkä 2-3 kertaa, sietäisi sen olla aika edullinen, tai käyttökerran hinta voi olla aika suolainen.

Kirjoitan joku päivä tosta Stylebookin käytöstä lisää.