Stylebook on iphonelle ladattava appi, hinnaltaan oli jotain vitosen luokkaa. Stylebookissa kuvataan jokainen oma vaate ja asuste. Ne kuvataan jotain tasaista pintaa vasten, joka on erivärinen kun itse kuvattava tuote ja ohjelman avulla rajataan tausta pois. Jokaiseen tuotteeseen voit kirjata tiedot, hinnan, koon, merkin, materiaalin.

Tämän jälkeen tuotteet jaetaan eri kategorioihin. Kategorioita voit luoda oman mielesi mukaan. Itse olen tehnyt ympärivuotisessa käytössä olevat, kevät, kesä, syksy ja talvi kategoriat. Nämä pääkategoriat jakautuvat sitten vielä, puserot, hameet, mekot, juhlavaatteet, kengät, takit, neuleet…

Näistä yksittäisistä vaatteista voit kerätä jo valmiita asukokonaisuuksia. Joko valmiita asuja tai yksittäisiä vaatteita voit päivittää kalenteriin, jonka avulla ohjelma laskee vaatteiden käyttöasteen. Näet kuinka paljon on hinta/käyttökerta. Ohjelma myös tekee tilastoa käytetyimmistä vaatteista, vaatteista joita ei ole käytetty ollenkaan.

Olen vähän laiskasti nyt käyttänyt ohjelmaa, mutta tässä tammi-helmikuun tietoja:

Näiden tietojen perusteella on helppo miettiä, mitä vaatekaappiin tarvitsee, onko jotain joka on niin vähällä käytöllä, että siitä olisi hyvä luopua. Nyt on myös aika siirtää talvivaatteet pois tieltä. Itse minulla on kausivaatekaappi, siellä on vaatteet, jotka juuri sillä kaudella on käytössä ja kaiken muun pakkaan pois silmistäni. Näin pystyn rajaamaan vaatteet sellaisiksi, että niitä on helppo yhdistellä, ne ovat sään mukaisia ja aikaa ei mene turhaan etsimiseen. Jo vaateostoksilla ollessani saatan katsastaa ohjelmasta sopiiko himoitsemani vaate jo olemassa olevien vaatteideni kanssa yhteen, millaisia asuja pystyn siitä rakentamaan ja onko minulla jo vastaava.