Tänään 1.8.2018 on maailman ylikulutuspäivä. Suomalaisen ylikulutus päivä oli jo huhtikuussa. Asuminen, liikenne ja ravinto ovat isoimmat kulutuksen kohteet. Tärkeää on tarkastella omaa kulutustaan kaikilla sektoreilla.

Tekstiiliteollisuus kuluttaa kohtuuttomasti luonnonvaroja ja saastuttaa ympäristöä. Tee ekoteko ja huolla vaatteesi ja korjaa tai korjauta tarvittaessa.

Muista myös kohtuullisuus. Itse olen hurahtanut kapselipukeutumiseen. Olen suunnitellut puvustoni niin, että saan koostettua asukokonaisuudet helposti. Kapselissani on vain  30 vaatetta (ei sisällä alus- tai treenivaatteita). Ostan vain tarpeeseen ja silloin panostan laatuun. Kapselin rakentamista tietenkin helpottaa, että tietää minkälaiset vaatteet ja värit itselle ja omaan tyyliin sopii. Ompelimoni tarjoaa myös värianalyysejä ja tyylineuvontaa.

https://yle.fi/uutiset/3-10331610?utm_source=facebook-share&utm_medium=social